GABAROGABARO
...

ЗА ПРОЕКТА

Визията на сградата е модернистична. Линията е изчистена, формите правилни. Цветовете са тъмни, а големите остъклени участъци дават простор и позволяват комуникацията между вътрешните пространства и околната среда.

Парцелът е с площ 1257кв.м. Сградата е с площ на застрояване 287,45кв.м. РЗП на жилищната част 1289,56кв.м. и 766,55кв.м. на подземните гаражи.

Проект на арх. Радослав Асенов

ФАСАДА

ИЗПЪЛНИТЕЛ

NOVETHERM – Фирма „НОВЕ“ е основана през 1994 г. и през годините се е утвърдила в проектиране, производство и монтаж на pvc и алуминиеви прозорци и врати, окачени фасади, стъклени врати и витрини,облицовка с ETALBOND и керамика.

Сред обектите им са Панорамата в Плевен, Sofia Airport Centre, Олимпийския огън в Сочи, Океанариум във Владивосток, Джамия в Аргун, Русия и много други.

ПЛОЧИ

Финишният слой е с 6мм плочи с размер 3000х1500мм на една от водещите испански фирми INALCO от новата им серия iSlimm Version, The New Black Castagnia.

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

Хидроизолацията на сградата е изпълнена с добавка към бетона на водещата американска фирма PENETRON. Основана в края на 70-те години на миналия век, PENETRON разработва циментови хидроизолационни продукти и добавки, за да създаде оптимална кристална технология. За разлика от покритието или мембранния разтвор, PENETRON става неразделна част от бетона и повишава издръжливостта чрез намаляване на пропускливостта на бетона, предотвратявайки проникването на вода и други корозивни агенти. Днес системата от продукти PENETRON се продава по целия свят в над 60 страни.

СИСТЕМИ И МАТЕРИАЛИ

Сградата е с окачена вентилируема фасада. Същността на вентилируемата фасада е в наличието на междинно пространство – слой въздух, свързан чрез отвори с външната среда, за осигуряване на вентилация между външната защитна фасадна облицовка и останалите слоеве. Изпълнена е с минерална вата с воал и дебелина 150мм.

ОСТЪКЛЯВАНЕ

Остъкляването на сградата е посредством окачена фасада с вградена външна алуминиева дограма с изнесен монтаж. Изпълнението е с алуминиевите архитектурни системи на немската фирма SCHUCO:

Окачена фасада от алуминиеви профили – профилна система FW50+

Вградена алуминиева дограма – профилна система AWS/ADS 65

Остъкляване – двукамерен стъклопакет /50мм/ от три архитектурни стъкла на фирма Saint-Gobain с външно стъкло Planitherm 4S Evolution 6mm /без видимост отвън навътре в светлата част на деня/.

Всички прозорци са предвидени със степен на водоплътност клас 7А.

Стъклени парапети без ръкохватки на терасите с триплекс 10.10.2 с полиран кант по периметъра.

ЕКСТЕРИОРНИ РУЛОННИ ЩОРИ

Външни рулонни щори на марка INFRESA за апартаментите /без ателиета/.

Вертикалните прозоречни рула се използват основно за защита от слънцето на прозорци и цели остъклени фасади, както на частни домове, така и на обществени сгради. Особено актулни за слънцезащитата  на цели сгради с преобладаващо стъклена фасада са вертикалните сенници с матерали с мрежеста структура от класа на  SCREEN и SOLTIS. Действието им е многопосочно – вътрешните части на помещенията се предпазват от прякото слънчево греене като същевременно не се прекъсва контакта на техните обитатели с околната среда; топлоизолационните им характеристики достигат до 85%; мрежестата им структура не прекъсва притока на свеж въздух в помещенията. Това на практика означава около 50% спестени разходи за климатизация на една сграда. Текстилите са с защитна промазка срещу UV-лъчите UV 801, специална промазка за отблъскване на водата и замърсяванията и противоплесенна защита.

Рулонните щори за с електрическо задвижване посредством дистанционно.

ИНСТАЛАЦИИ

Сградата е газифицирана. За отопление, охлаждане и битова гореща вода е предвидена хибридна система DAIKIN ALTHERMA Hybrid, изпълнена от  фирма ТЮЛИПС ООД. Системата е от най-ново поколение и комбинира термопомпа и газов котел, осигуряващи правилното отопление и охлаждане на помещенията. Вътрешните тела са подови конвектори.

Всички апартаменти са с подово отопление и охлаждане с тръби на Multitubo, Германия.

Видео домофонната уредба е свързана с портиера.

Система за събиране на дъждовната вода и поливане на дворното озеленяване.

Система за контрол на достъпа към подземните гаражи посредством четяща камера, която разпознава предварително зададените номера на автомобилите.

Асансьорна система KONE с оборудване на кабината последен модел от 2020г.

ОХРАНА И ПОРТИЕР

Сградата разполага с портиер в обособена за нуждите му зона във фоайето. Видеонаблюдение и пожароизвестяване в общите части.

ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Външното озеленяване е съобразено с желанието ни да се осигури целогодишна зеленина, която да „обгръща“ сградата и да я „прикрива“ по един естествен начин. Дворното пространство е организирано в няколко зони, които предлагат релакс на обитателите на сградата.

МЕСЕЧНА ТАКСА

Собствениците на апартаменти в сградата ще заплащат месечна такса за пориер и поддръжка, която следва да се уточни като цена на база офертите, които ще бъдат получени от отделните фирми и след тяхното разглеждане и одобрение.

Последни публикации
Последни коментари
    Категории
    Categories
    Latest Posts